OPSKRBITE SE NOVOM ENERGIJOM, KAKO BISTE ZRELO DOBA NAJBOLJE ISKORISTILI

Iako se hranite raznoliko i uravnoteženo, važno je da nakon pedesete godine uzimate prave količine vitamina i minerala kako biste ostali zdravi i puni energije.

Bitni vitamini za osobe starije od 50 godina

Kako starimo, tako se naše potrebe za hranjivim tvarima mijenjaju, a isto tako se mijenja i sposobnost tijela da apsorbira određene vitamine i minerale. Svakodnevna konzumacija pravih vitamina i minerala može nam pomoći da spriječimo pomanjkanje hranjivih tvari, a pomaže nam i u stimulaciji naše prirodne energije.

Vitamini B kompleksa za energiju i živčani sustav

Vitamini B kompleksa bitni su za proizvodnju i korištenje energije u tijelu. Skupina 8 vitamina – B-kompleks izrazito su važni za sprečavanje umora i jačanje tijela energijom.  Vitamin B 12 nam je osim toga potreban i za očuvanje zdravog živčanog sustava: njegov manjak izaziva slabije pamćenje i smanjenje kognitivnih funkcija.

Drugi ključni B vitamin je folat. Folat nije bitan samo za trudnice. On isto tako pomaže u preradi štetne aminokiseline homocistein koja može oštetiti unutarnje stijenke arterija i sudjeluje u razvoju velikog broja kroničnih bolesti.

Vitamini antioksidansi

Vitamini A, C i E
 bitni su vitamini antioksidansi. Pomažu nam u obrani od slobodnih radikala koje su nestabilne reaktivne molekule i nastaju kao usputni proizvod uobičajene izmjene tvari u tijelu. Isto tako mogu nastati i iz okolnih toksina kao što su npr. nikotin cigarete, zagađenje, UV svjetlost i određene kemikalije.

Antioksidansi su važni jer nam pomažu neutralizirati oštećenja koja su povezana sa starenjem, a koje uzrokuju slobodni radikali pa su djelomično potrebni i za zdravlje kose, nokata, kože i očiju. 

Vitamini iz hrane

U svim životnim razdobljima vaša je prehrana idealan izvor vitamina i minerala. Dobro uravnotežena prehrana prvi je korak u očuvanju vašeg zdravlja i u nadopunjavanju prirodnih zaliha energija u vašem tijelu. Takva prehrana treba se temeljiti na neprerađenim namirnicama i obilju svježeg voća i povrća.

Zbog starenja ne možemo uvijek sve potrebne hranjive tvari dobiti samo iz naše hrane. Stoga je preporučljivo da svoju prehranu dopunimo multivitaminskim dodatkom po mjeri kao što je npr. SUPRADYN® energija 50+.

Osjetite svoju energiju, a ne svoje godine.

SUPRADYN® energija 50+ je multivitaminski pripravak namijenjen osobama starijima od 50 godina.  Sadrži prilagođen omjer bitnih vitamina i minerala te je koncipiran tako da podupire metabolizam i oslobađa energiju.  Sadrži i polifenole masline i prirodni ekstrakt ginsenga, za kojeg je dokazano da povoljno utječe na vaš krvotok, a time i na opskrbu stanica kisikom i drugim osnovnim hranjivim tvarima.

Bolji krvotok pak pomaže u oslobađanju energije koja Vam je potrebna da budete puni energije bez obzira na svoje godine.

 

Otkrijte Supradyn®

SUPRADYN<sup>®</sup> energija

SUPRADYN® energija

Saznajte kako vam Supradyn® može pomoći
u opskrbi novom energijom

Više informacija
SUPRADYN<sup>®</sup> energija 50+

SUPRADYN® energija 50+

Saznajte kako vam SUPRADYN® energija 50+ može pomoći u opskrbi novom energijom.

Više informacija
Supradyn<sup>®</sup> Kids

Supradyn® Kids

Saznajte kako Supradyn® Kids može pomoći vašem djetetu da dobije energiju kada mu je najpotrebnija.

Više informacija