PAMETNA PREHRANA

Vitamini i minerali kao podizači koncentracije i pamćenja

Izazovi i zahtjevi modernih radnih mjesta vrlo su visoki. Tržište radnih mjesta puno je visokoobrazovanih, ambicioznih i pametnih diplomanata koji žele zadiviti svoje poslodavce. Čak i ako već imate posao iz snova, morate naporno raditi svaki dan kako biste stalno davali odlične rezultate. U suprotnome, dugačak je red osoba koje traže posao i čekaju svoju priliku. Stoga je važno da vaša pažnja i koncentracija budu na najvišoj razini. Nužno je da svojemu tijelu osigurate dovoljno vitamina i minerala jer su oni od ključne važnosti za optimalne mentalne i tjelesne rezultate. Nadalje, ako vam nedostaju neki od vitamina ili minerala, to može značiti da ne upotrebljavate sav svoj potencijal. Taj nedostatak može negativno utjecati na funkciju mozga, razine energije i raspoloženje.

Vaš je mozak nevjerojatan stroj, složena struktura s mnogo različitih funkcija. Što se više istražuje, otkrivaju se dodatne iznenađujuće stvari. Nedavno ispitivanje pokazalo je da je kapacitet pamćenja mozga 10 puta veći nego što se prethodno smatralo.1 Prema istraživačima, mozak može potencijalno spremiti oko jedan petabajt, što je otprilike jednaka količina koja je potrebna za pohranu cijeloga interneta! To dokazuje da su sposobnosti vašega mozga beskrajne.

1 Bartol, T. M., Bromer, C., Kinney, J., Chirillo, M. A., Bourne, J. N., Harris, K. M. i Sejnowski, T. J. (2015). Nanoconnectomic upper bound on the variability of synaptic plasticity. ELife, 4. doi: 10.7554/elife.10778