MOŽEMO LI POBIJEDITI UMOR?

Sigurno ste se barem jednom u životu zapitali zašto dan nema više sati, da stignete obaviti sve što trebate. Velika većina nas se to, praktički, redovito pita. U današnje vrijeme nije lako kombinirati poslovni i privatni život i postići, kako se to obično kaže, „work-life balance“.

Očekivanja i izazovi na poslu stalno rastu; dok s druge strane i u privatnom životu imamo obveze prema obitelji, prijateljima, djeci, a da ne pričamo o kućanskim poslovima. Najjednostavnije rečeno - živimo stres, što u konačnici znači i život s umorom. Na pitanje ima li tome kraja, odgovor je da najvjerojatnije nema. Ali, postavimo si zato drugo pitanje – kako ne dopustiti umoru da nas pobijedi? A tu odgovor postoji i nije pretežak jer zapravo sami sebi možemo najviše pomoći.

Više sna, tjelovježba u bilo kojem obliku i pravilna prehrana uvelike pomažu organizmu u borbi protiv umora i povratku energije. Znamo da je to lako reći, a teško napraviti. Ali isto tako nije toliko teško otići sat vremena ranije na spavanje, zar ne? Ili prošetati ili voziti bicikl pola sata dnevno. Ne radi se o ogromnim promjenama u navikama, a puno će pomoći vašem tijelu. Nikako ne smijemo zaboraviti prehranu, jer ona igra jednako važnu ulogu. Potrudite se hraniti se raznoliko, uključiti u organizam namirnice bogate antioksidansima, mineralima i vitaminima. No, ako niste sigurni unosite li u organizam sve potrebne vitamine i minerale ili jednostavno nemate vremena detaljno brinuti o tome, uzimanjem kvalitetnog multivitaminskog pripravka bit ćete sigurni da vaše tijelo dobiva baš ono što mu treba.