SAVJETI ZA POJAČAVANJE ENERGIJE I SMANJENJE UMORA UZROKOVANOG STILOM ŽIVOTA

Kako ispuniti zahtjeve aktivnog stila života, boriti se s umorom i naći energiju, kako biste mogli reći „da".

Ponekad ne treba mnogo da postanemo svjesni toga zašto smo umorni. Stres na radnom mjestu, zahtjevi roditeljstva, čak i promjena godišnjih doba uzimaju svoj danak. Kako si možemo pomoći u obnovi svoje energije i savladavanju umora?

Više spavajte.

To je očigledno, zar ne? Vašem je tijelu potreban san kako bi se napunilo energijom, zato poboljšajte svoje navike spavanja: ako imate poteškoća sa spavanjem pokušajte lijegati i ustajati u isto vrijeme. Isto tako, pobrinite se da vaša spavaća soba bude tih i taman prostor koji koristite samo za spavanje, a ne za noćne kupovine preko Interneta ili za gledanje televizije.

Ograničite stres.

Teško je izbjeći stres, međutim, često je upravo on uzrok osjećaja umora; važno je naučiti prepoznati njegove uzroke i suočiti se s njima. Ako je glavni krivac za stres vaš rad, onda se potrudite pronaći način, kako da promijenite radne dogovore. Isto tako je važno da se u svoje slobodno vrijeme znate "isključiti" i naći način za opuštanje; meditacija, vruća kupka ili umirujuća glazba mogu vam pomoći u opuštanju.

Više tjelovježbe.

Znamo – preumorni ste za tjelovježbu, a baš tjelovježba može imati pozitivan učinak na razinu vaše energije. Stoga prekinite začarani krug neaktivnosti; bit ćete manje umorni i imat ćete puno više energije. Već će vas svakodnevna šetnja od 15 minuta osvježiti.

Provodite više vremena na otvorenom.

Sjedenje u zatvorenom prostoru bez izlaganja sunčevoj svjetlosti može uzrokovati osjećaj otupjelosti. Stoga izađite van, makar i na kratko vrijeme tijekom pauze za ručak, udahnite svježi zrak i postanite ponovo poletni.

Ograničite konzumaciju kofeina i alkohola prije spavanja.

Ako želite izbjeći nemiran san, izbjegavajte kofein koji se nalazi u kavi, čaju, koli i čokoladi. Isto vrijedi i za čašicu alkohola prije spavanja – ona samo može poremetiti vaše navike spavanja i pojačati simptome umora.

Ispravno se hranite.

Ako u životu želite više dinamike i manje osjećaja pospanosti, morate se posvetiti svojoj prehrani. Brza hrana, gazirana pića i slastice mogu uzrokovati pospanost. Potrudite se promijeniti prehranu i uključite namirnice bogate antioksidansima, mineralima i vitaminima A, C i B kompleksa. Ako baš sva polja ne možete označiti kvačicom (iskreno rečeno, tko to zaista može?), onda vam kvalitetni multivitaminski pripravak kao što je Supradyn® Energija može pomoći u očuvanju energije.