Stres je glavni krivac za nedostatak energije

Ukoliko je prehrana jednolika i sadrži premalo hrane biljnog podrijetla, organizam možda ne dobiva sve hranjive tvari koje su mu potrebne, što ne uključuje  samo vitamine, nego i esencijalne minerale.

Među najčešćim uzrocima nedostatka vitamina su: prekomjerni fizički i emocionalni stres, često uzimanje određenih vrsta lijekova, diuretika, kontracepcijskih tableta, antibiotika itd.

Nezdrava prehrana i brza hrana značajno pridonose nedostatku vitamina i minerala u organizmu, kao i pušenje te prekomjerno konzumiranje alkohola. Nepovoljno za organizam je i ako smo često izloženi vrućini ili napornoj fizičkoj aktivnosti, na što posebno moraju misliti aktivni sportaši, kako bi ponovno unijeli u organizam ono što su izgubili tijekom treninga. Stres i drugi čimbenici mogu dovesti do nedostatka energije. Vrlo je važno održavati raznoliku prehranu, čak i ako nismo ljubitelji određene vrste hrane.


Kako spriječiti i nadoknaditi manjak vitamina u organizmu

Ako ustanovimo da ne unosimo dovoljno vitamina i minerala u organizam, trebali bismo ih nadomjestiti vitaminskim pripravcima. Na taj način izbjegava se osjećaj prekomjernog umora i iscrpljenost zbog nedostatka energije.

Smanjenu fizičku sposobnost osjećamo kada znakovi nedostatka vitamina još nisu vidljivi. Iako o tome često ne razmišljamo, umor možemo osjetiti zbog nedostatka vitamina. Vitamini B1, B2, B6 i vitamin C saveznici su našeg zdravlja.

Da biste osigurali dovoljnu količinu mikro-hranjivih tvari, možete uzeti jednu Supradyn® multivitaminsku tabletu u jutarnjim satima s doručkom, čime se povećava apsorpcija mikro-hranjivih tvari u organizam tijekom dana.

 

L.HR.MKT.10.2018.2961